Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om AIF Barrikaden Senior Herrar

Följ

Senior Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
AIF Barrikaden
Fotboll
Senior Herrar
Tabell
Lag M V O F P
1 AIF Barrikaden 10 4 0 6 12
2 Skånekurd FF 1 1 0 0 3
3 Genarps IF 1 1 0 0 3
4 Harrie FF 1 1 0 0 3
5 Heleneholms SK 1 1 0 0 3
6 Vederslöv-Dänningelanda IF 1 1 0 0 3
7 Korpen Malmö IF 1 1 0 0 3
8 Liria IF 1 0 0 1 0
9 Limhamns FF 1 0 0 1 0
10 Gif Nike B 1 0 0 1 0
11 BK Olympic U21 1 0 0 1 0

Match

Skånekurd FF

7 - 1
Klostergårdens IP
8 februari 2015
13:00

AIF Barrikaden

Referat

Referat: Skånekurd FF - AIF Barrikaden

Startelvan: Mikael L – Marcus S, Dan, Jamal, Adam – Shaheb, Yassine, Osama, Jimmy – Joel, Majed

Avbytare var Amine som spelade sista 35 som höger yttermittfältare, Hkmat som spelade som anfallare sista dryga halvtimmen, Andreas som spelade vänsterback sista dryga halvtimmen och Martin som gick in som mittback när det återstod 27 min men tvingades utgå igen en dryg kvart senare efter att ha fått en spark på näsan och blödde kraftigt.

Eftersom laget p.g.a. att många av våra spelare med goda defensiva kvalitéer inte fanns att tillgå för dagen blev balansen i laget väldigt konstig. Laget bestod till mycket stor del av spelare som normalt sett innehar mer eller mindre offensiva positioner och en del kände sig säkert tvångsnedflyttade en bit på planen. När vi dessutom hade ett tämligen osamspelt lag förstod man på förhand att uppgiften skulle bli svår och fr.a. då den defensiva biten. Den senare farhågan besannades samtidigt som tyvärr förhoppningarna om att våra offensiva kvalitéer skulle resultera i mer än det mål vi till slut fick, kom på skam.

Matchen kunde fått en bättre start! Efter 12 min stod det 3-0 till Skånekurd. 1-0 kom i 5:e min på ett skott från deras högerkant intill närmsta stolpen från ungefär straffområdeslinjen. 2-0 kom i den 8:e min efter en hörna. En av deras spelare kunde relativt ostörd få nicka mot mål. Mikael i målet gjorde en bra räddning men de gjorde sedan mål på returen från bara några meters håll. 3-0 kom sedan på straff sedan Jamal sett sig tvungen att foula en motståndare på väg att komma helt fri med Mikael.

Därefter hände inte mycket i målchansväg under den första halvleken. Skånekurd fortsatte i ytterligare c:a en kvart att föra spelet i den kraftiga medvinden men sedan jämnade det först ut sig innan vi de sista 10 min:a hade ett visst spelövertag. Det enda heta i målchansväg vi åstadkom var dock när Majed försökte ta sig igenom deras försvar på egen hand och var så relativt framgångsrik i detta att en Skånekurdspelare såg sig nödsakad att sparka ner honom. Detta såg från åskådarplats ut att ske innanför straffområdet men domaren hade en annan mening och blåste för frispark bara någon decimeter utanför straffområdeslinjen. Frisparken blev sedan tämligen misslyckad och när man summerar första halvlek ser man dessvärre att vi inte hade ett enda riktigt skott på mål (med lite god vilja möjligtvis ett).

Våra förhoppningar om att i andra halvlek, med hjälp av den kraftiga vinden i ryggen, snabbt kunna få kontakt målmässigt grusades tämligen snart. I den 55:e min tilldömdes Skånekurd nämligen ännu en straff. Om domslutet vid den första straffen visserligen kanske inte kändes helt solklart men ändå fullt rimligt, så var den här straffen inte bara hårt dömd utan tämligen obegriplig. Straffen satte de i alla fall lika säkert som den första.

Strax därefter fick Mikael i målet, som hade en lika otacksam uppgift som när vi förlorade med 7-2 i serien mot Skånekurd ifjol höstas, visa sitt kunnande när han gjorde en superräddning till hörna på ett närskott. Ytterligare ett par minuter senare hade vi väl vad som kan betecknas som åtminstone en halvchans när Majed tryckte sig förbi den ena försvararen efter den andre längs kortlinjen och sedan sköt ett hårt närskott ur ytterligt liten vinkel som målvakten dock relativt enkelt kunde styra till hörna. Vi hade inte så långt senare en något bättre målchans men det ostörda skottläget en bra bit in i straffområdet resulterade tyvärr bara i ett skott en bit över målet. Strax innan det senare hände hade Skånekurd ökat på till 5-0 ur friläge i den 64:e min.

Nu vidtog en längre period av stiltje i målchansproduktionen men när det väl dök upp några chanser precis mot slutet
resulterade de alla. 6-0 kom i 84:e min sedan vi inte hunnit bli organiserade efter några positionsbyte med anledning av Martins tidigare nämnda nässkada. Plötsligt hade de i princip 3 man fria med Mikael och avslutet blev enkelt. Därefter fick vi vårt så efterlängtade mål i den 86:e min när Joel slog ett vältajmat inlägg från en position långt ute på högerkanten som Hkmat nickade in från nära håll. Tyvärr skulle vi inte ens få glädjen att göra sista målet vilket alltid brukar vara en liten tröst även vid stora förluster. I den 88:e min fastställde Skånekurd slutresultatet 7-1 på ett mycket vackert skott.

Ska man leta efter något positivt, och leta ska man förstås alltid, så visade vi en bra moral. Vi slutade aldrig kämpa och det förekom ytterst lite om ens något, klagande på varandra inom vårt lag.

Skånekurd var riktigt bra och för dagen betydligt bättre än oss även om vi gjorde dem än bättre. Segern var dock sedd till spelfördelningen lite i största laget.

Matchen förstördes av en mycket hård vind vilket gjorde längre passningar och fasta situationer mycket svårbehärskade för båda lagen. Därför var kanske Skånekurds många korta hörnor en bra idé. I kombination med kylan, som gjorde att referenten fick föra pennan med båda händerna för att kunna plita ner något halvt oläsligt i sitt block på slutet, gjorde det säkert tillvaron rätt bister för dem som satt på bänken och de jackor som låg kvar i undertecknads hem hade nog inte varit så dumma att tillgå….. Förlåt!

Statistik (våra siffror först): Hörnor: 8-8 Avslut på mål: 3-15 Avslut utanför: 7-6

Till allra sist kan väl nämnas att vi fick spela inne på den stora arenan med dess alldeles nylagda konstgräs. Några som helst likheter med förra gången (någon gång emellan?) vi var där var dock svåra att finna om man så sökte med lupp. Den gången fyllde vi nästan hela läktaren med supportrar när vi slog Lunds Bois i en kvalmatch medan de senare hade en förskrämd supporter i ett hörn som försvann när han såg vart det lutade. Nu hade de trots det synnerligen bistra vädret hyfsade 30 anhängare på läktaren medan vår supporterskara utöver ledare inskränkte sig till två stycken.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Hkmat Al-Hedr 1 1 0 0 0 0
Joel Jerrhag 1 0 1 0 0 0
Adam Gustafsson 1 0 0 0 0 0
Andreas Hagenborn 1 0 0 0 0 0
Dan Noon 1 0 0 0 0 0
Ifri Slaouti 1 0 0 0 0 0
Jamal Yusef 1 0 0 1 0 0
Jimmy El-Jaleb 1 0 0 1 0 0
Majed Mahdi 1 0 0 0 0 0
Marcus Schröder 1 0 0 0 0 0
Martin Nilsson 1 0 0 0 0 0
Mohamed "Amine" Djellouli 1 0 0 0 0 0
Shakeb Isaar 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng